Wil je graag mooiere foto’s leren maken van tuinen, bloemen en insecten? Dan is de workshop tuinfotografie iets voor jou! Na ontvangst geeft Caroline een korte theoretische introductie over het fotograferen van tuinen. Je krijgt veel praktische tips en trucs en leert alles over de basisingrediënten van een goede tuinfoto.

Vervolgens brengen we het geleerde direct in de praktijk tijdens een bezoek aan De Tuinen van Appeltern. In 200 verschillende voorbeeldtuinen heb je volop de kans om verschillende stijltuinen te fotograferen. Van strakke moderne ontwerpen tot prachtige natuurlijke tuinen met organische vormen. We besteden aandacht aan het vastleggen van het complete tuinontwerp, maar laten de sfeervolle hoekjes en de macrofotografie van bloemen en insecten ook zeker niet achterwege. Dit doen we aan de hand van een aantal praktijkopdrachten die wij tussendoor steeds bespreken waarbij altijd ruimte is voor vragen.

Hoe gebruik je het lijnenspel om meer dynamiek in jouw foto’s te krijgen? Hoe creëer je sfeer door te spelen met doorkijkjes? Hoe vang je de essentie van het ontwerp? En vooral belangrijk: Hoe vermijd je de welbekende ‘groene soep’? Het is slechts een greep uit de vragen die aan bod komen. Na afloop selecteer je jouw tien beste foto’s en die voorziet Caroline via een besloten Facebook-groep van feedback met alle plus- en verbeterpunten. In die groep kun je ook alle foto’s van de andere deelnemers bekijken en leer je dus veel van elkaar.

Waarom een fotografieworkshop van Caroline Piek?
Of Caroline nou een paar stappen buiten de deur zet of afreist naar verre uithoeken van de aarde; van natuur gaat haar hart sneller kloppen. Met een tuinontwerpster als moeder is de liefde voor tuinen haar met de paplepel ingegoten. Als professioneel tuinfotograaf helpt Caroline groenprofessionals om zichzelf beter te presenteren richting de consument. Ook geeft Caroline regelmatig lezingen en workshops voor beginnende en professionele fotografen, o.a. als workshopleider voor Natuurfotoworkshop. Caroline vindt het ontzettend leuk om mensen verder op weg te helpen met fotografie. Het geeft haar een kick als iemand grote vooruitgang boekt. Caroline inspireert mensen graag om op een nieuwe en kritische manier naar hun fotografie te kijken. Caroline is auteur van het Praktijkboek Planten- en tuinfotografie.

Kosten: 75 euro p.p
Datum: Vrijdag 15 juli & zaterdag 20 augustus
Tijd: 10.00 – 13.00 uur

Wat krijg je hiervoor?
Entree tot De Tuinen van Appeltern + parkeermunt
Koffie, thee en iets lekkers
Half uur theoretische uitleg aan de hand van eigen fotografie
2,5 uur fotograferen onder Carolines begeleiding
Uitgebreide begeleiding op locatie en opbouwende feedback achteraf
Een heerlijke ochtend of middag in het groen
Hand-out over tuinfotografie

Let op: Deze workshop is ook privé of als besloten groep te boeken. Prijs op aanvraag.

Het is mogelijk om deze praktijkworkshop te combineren met mijn lezing Spreken met Beeld. Deze gaat over het belang van goede tuinfotografie om de potentiële klant te verleiden en is speciaal ontwikkeld voor groenprofessionals.

Wil je meer weten of jezelf/een groep aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in.

    Naam

    Adres en postcode

    E-mail

    Deelname Workshop en datum