Van enorme, kleurrijke azalea’s en statige eiken tot een bijzondere ondergroei van hosta’s, lelietjes-van-dalen, salomonszegel en varens. En vergeet de fotogenieke beelden en het theepaviljoen niet. De Japanse Tuin in Clingendael, de enige van ons land, heeft het allemaal. Slechts acht weken per jaar staan de deuren open voor bezoekers. Op 7 mei neemt Caroline jou graag mee op fotosafari door deze bijzondere tuin.

Na ontvangst met koffie en thee geeft Caroline een korte introductie over de Japanse tuin en krijg je allerlei tips & trucs om betere foto’s te leren maken van bloemen, insecten en de tuin zelf. Vervolgens gaan we zelf aan de slag in de Japanse Tuin. Aan de hand van enkele opdrachten word je uitgedaagd om de tuin steeds op een andere, creatieve manier te fotograferen. Caroline geeft veel 1-op-1 feedback en staat altijd open voor vragen. Zij neemt zelf ook haar camera mee. Op die manier kan zij laten zien hoe zij zelf een onderwerp zou fotograferen.

Na de workshop krijg je toegang tot een besloten Facebook-groep waarin je jouw beste foto’s kunt plaatsen. Caroline geeft hierop feedback met verbeter- en pluspunten. Omdat de deelnemers ook elkaars foto’s kunnen zien en bespreken, leer je ook veel van elkaar. Iedereen ontvangt ook een hand-out over tuinfotografie.

De laagdrempelige fotografieworkshop is geschikt voor alle natuurliefhebbers die ervan houden om in tuinen te fotograferen. Je hebt geen dure camera’s of voorzetlenzen nodig. Ook met een compactcamera kun je mooie foto’s maken.

Opgeven kan via onderstaand contactformulier.

Duur

17.30-20.00 uur

Datum

7 mei

Max. aantal deelnemers

10

Min. aantal deelnemers

6

Bereikbaarheid

Auto en openbaar vervoer

Te wandelen afstand

Enkele kilometers

Inclusief

Koffie, thee, iets lekkers, online feedback en een hand out met basistheorie.

Prijs

€ 40,- incl. BTW

Benodigdheden

Digitale camera. Verschillende type lenzen geschikt.

Locatie

Landgoed Clingendael – Clingendael 7, 2597 VH Den Haag

    Naam

    Adres en postcode

    E-mail

    Deelname Workshop en datum