Met zijn knokige lichaam en massieve kop lijkt de wisent zo uit de prehistorie te zijn weggelopen. Niets is minder waar; duizenden jaren geleden leefde hij nog zij-aan-zij met mammoeten en wolharige neushoorns. Sinds 2007 kun je deze “Koning van het bos” bewonderen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Wil je graag oog-in-oog staan met dit indrukwekkende dier? Doe dan mee de workshop wisenten fotograferen in het Kraansvlak.

Fotografieworkshop wisenten

We verzamelen ’s ochtends bij bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Onder het genot van een drankje en iets lekkers geeft Caroline een kijkje in de keuken van een wildlife fotograaf. Tijdens een korte theoretische introductie geeft zij veel tips en trucs voor het fotograferen van wisenten. Dan is het tijd voor een safari door het Kraansvlak; het domein van een grote kudde wisenten. Normaal is dit gebied grotendeels afgesloten voor het publiek. Een mooie kans om foto’s van de wildlife te maken die maar weinig mensen hebben!

Samen met boswachter Ruud Maaskant beginnen we onze zoektocht per auto en leggen we het laatste stuk te voet af. Onderweg geeft Ruud achtergrondinformatie over de dieren en hun leefomgeving. Op locatie daagt Caroline jou uit om de wisenten op verschillende, creatieve manieren te fotograferen. Door het zeer kleine aantal deelnemers heeft zij alle tijd om jou persoonlijk te begeleiden en van feedback te voorzien. Tijdens deze exclusieve fotosafari profiteer je van het beste van beide werelden; je krijgt uitgebreide begeleiding van Caroline én de boswachter staat open voor al jouw biologische vragen over de wisenten.

Voor deze fotografieworkshop is een telelens of een camera waarmee je kunt inzoomen een vereiste. Het is ook belangrijk dat je over een goede conditie beschikt. Afhankelijk van de locatie van de kudde wisenten kan het zijn dat wij het laatste stuk door de duinen lopen.

8.15 uur ontvangst met koffie/thee en theoretische introductie
9.00 uur start fotosafari
11.00 uur einde fotosafari en korte nabespreking

Belangrijk: Wil je graag meedoen met deze workshop? Meld je dan voor 28 februari aan via onderstaand boekingsformulier.

Fotografieworkshop wisenten

Duur

8.15-11.00 uur

Datum

16 juni (aanmelden voor 28 februari)

Max. aantal deelnemers

4

Min. aantal deelnemers

4

Bereikbaarheid

Auto

Te wandelen afstand

Maximaal enkele kilometers (afhankelijk locatie kudde)

Inclusief

Ontvangst met koffie/thee

Prijs

€ 114,- incl. BTW

Benodigdheden

Digitale camera. Telelens of camera waarmee je kunt inzoomen vereist.

Locatie

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, Zeeweg 12, 2051 EC Overveen

Boekingsformulier:

    Naam

    Adres en postcode

    E-mail

    Deelname Workshop en datum