Van vleugels vol uilenogen tot felblauwe joekels zo groot als je hand. In de vlindertuin Vlinders aan de Vliet in Leidschendam vind je maar liefst 1500 tropische dagvlinders met de meest geweldige kleuren en patronen. Dé ideale plek dus om vlinders te leren fotograferen. Tijdens de fotoworkshop op 8 oktober geeft Caroline jou allerlei praktische tips & trucs om creatieve foto’s te leren maken van deze kleurrijke insecten. En het fotograferen doe je niet alleen. Caroline loopt rond om iedereen ook tips te geven in het veld. Met een klein clubje van 5 personen kun je rekenen op uitgebreide aandacht!

We beginnen de fotografieworkshop met een drankje en een korte theoretische introductie. Dan houden we lekker veel tijd over om te fotograferen. Tijdens de fotocursus gaan we verder dan de geijkte ‘vlinder op een bloem’-foto. Aan de hand van diverse praktijkopdrachten ga je aan de slag met macrofoto’s met gedurfde composities, sterke uitsnedes, weinig scherptediepte en creatief kleur- en lichtgebruik.

fotografieworkshop vlinders
Instellingen van diafragma, sluitertijd en ISO komen ook bod. Dat maakt deze fotografieworkshop geschikt voor zowel beginnende fotografen als mensen met meer ervaring die uitdaging zoeken. Caroline daagt jou uit om buiten jouw comfortzone te treden en op een nieuwe manier te leren kijken. Een veel gehoorde opmerkingen tijdens Carolines workshops is: “Oh zo had ik het nog niet bekeken! Leuk dat je zo uitgedaagd wordt om eens wat anders te doen!”

fotoworkshop vlinders aan de vliet

In de tropische kas blijven de vlinders vaak voor langere tijd op één plek zitten. Ideaal dus om te experimenteren met verschillende standpunten en creatieve benaderingen. We kunnen gedurende de workshop met statieven werken, maar dat is wel afhankelijk van drukte in de kas. Het is een aanrader om een camera mee te nemen die ook bij hogere ISO-waarden goed presteert.

Na afloop van de workshop krijg je feedback op jouw 10 beste foto’s! Je kunt jouw favoriete beelden uploaden in een besloten Facebook-groep en vervolgens ontvang je opbouwende feedback met pluspunten en verbeterpunten. Omdat andere mensen ook hun foto’s plaatsen leer je van elkaar. Wil je alle theorie nog even nalezen? Dat kan met de toegestuurde hand-out.

fotoworkshop vlinders aan de vliet

Praktische informatie

Datum: 22 oktober 2022
Tijd: 10.00 – 13.00 uur
Locatie:
Vlinders aan de Vliet
Veursestraatweg 195B
2264EG Leidschendam
Kosten: 66 euro
Benodigheden:
Camera met hoog ISO-bereik en een macrolens

Wat zit er in de workshop?
Drankje in de horeca
Half uur theoretische uitleg aan de hand van eigen fotografie
2.5 uur fotograferen onder Carolines begeleiding
Uitgebreide begeleiding op locatie en opbouwende feedback achteraf
Heerlijk fotograferen tussen ruim duizend vlinders
Hand-out met basistheorie van het fotograferen

Aanmelden
Heb je interesse? Stuur dan even een mail naar info@carolinepiek.nl met je naam, adres en telefoonnummer!